KILAT menyambar di tanah air.

.

.

.

Awak oh awak.

Waktu natsuyasumi iaitu cuti sekolah hati girang gembira,

awak pulang ke tanah air kampung halaman terchenta ke ?

Nanti di tanah air, awak ada rancangan mega hebat seronok belaka kah?

Atau pun sedang berkira-kira mahu menghabiskan setiap detik masa yang melaju pergi itu dengan golek-golek di rumahmu syurgamu?

Atau mungkinkah awak belum merancang sebarang aktiviti yang indah nian menusuk sukma?

Awak oh awak.

Saya ada plan sesuatu yang baek punya~~~ hihi.

Untuk kita-kita lah.

Nak tak kalau saya ajak awak untuk berinteraksi pesona bahagia di sebuah program super duper best fuyyo di Malaysia nanti?

Nanti kan, akan kumpul ramai-ramai bergiat aktif lagi teruja dengan kawan-kawan dari kampung sebelah-menyebelah  negara bumi sakura yang dah tak bersakura (sekarang kan musim panas, huuuu~~~),  tak lain tak bukan kawan-kawan dari China dan Korea. Wow!

Kumpul ramai-ramai di Malaysia tanah tumpah darahku dan darahmu, tapi dengan kawan-kawan dari China dan Korea.

Eh, terujanya!

Errr…

klik ajelah awak.

[KILAT]

=)

(=

Jumpa di sana okeh.

Jom ajak kawan-kawan jiran tetangga sahabat handai menerjah ke sana.

.

.

.

psssttt :  Untuk awak-awak yang tak pulang ke tanah air, jangan merajuk okeh.  Nantikan kemunculan PETIR  yang tak kurang bergaya nya… woha!

pssssttt : Sama ada KILAT mahupun PETIR , manusia pasti silau dek pancar cahaya,  gerun dek dentum bunyi  nya. Lalu kita dengan penuh bergaya lagi teruja menerjahnya. Hebat lagi manis bukan? Hikhik. Jumpa di sanaaaa~~~ ^^

F.I.T.D.A.Y. woha!

WE PLAY, WE CARE.

FITDAY

Ayuh daftar dengan semangat wow.

[klik foto untuk pembesaran imej]

F

I

T

D

A

Y

Tarikh Fit : 03 JULAI 2011 (Ahad)

Tempat Fit :  Try Football Field Hitotsubashi Gakuen

Bayaran Fit (Futsal) : 4000yen Per Team (Futsal)

Booth Fit : Permainan Tradisional, Penjagaan Kesihatan, Info Palestin, Pameran Ahlam.

Daftar Fit :  Klik Sini.

.

.

.

[Futsal Fit]

1 pasukan, 8 orang (5 pemain + 3 simpanan)

.

.

.

[Kanak-kanak Fit]

Ada juga permainan untuk kanak-kanak berusia 12 tahun ke bawah.

Bawa bersama sesiapa sahaja. =)

.

.

.

[Why Fit?]

Play.  Learn. Care.

Fun Games such as Batu Seremban, Ceper, Tenteng.

Bento are provided.

.

.

.

LADIES ONLY

.

.

.

[Pertanyaan Fit 1]

Nurul Hana

090-9861-6436

nurulhana6436@gmail.com

 .

.

.

[Pertanyaan Fit 2]

Siti Syafiqah

080-3579-1466

shafiqahshaharuddin22@gmail.com

.

.

.

[Facebook Fit]

Amir Kreatif

.

.

.

[Maklumat Seantero nippon Fit]

Klik

رَوْضَة شُرَكَة -raudhah shurakah-

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh..

Sahabat, adik-adik dan kakak-kakak di seluruh Jepun..

Setelah kita penat seharian menuntut ilmu duniawi, apa kata kita rehat-rehatkan otak dan jasad sebentar di taman perkongsian kami atau dalam bahasa arabnya, Raudhah Shurakah^_^

Hai orang-orang yang beriman, apabila dikatakan kepadamu: “Berlapang-lapanglah dalam majlis-majlis (majlis-majlis ilmu)”, maka lapangkanlah, niscaya Allah akan memberi kelapangan untukmu. Dan apabila dikatakan: “Berdirilah kamu, maka berdirilah, niscaya Allah akan meninggikan orang-orang yang beriman di antaramu dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan beberapa derajat. Dan Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan.(QS.Al-Mujaddalah:11)

Jom ramai-ramai kita hiasi taman perkongsian ini. Jadikan ia sebagai benih-benih yang akan kita bina untuk taman-taman kita di syurga kelak!

Setiap Khamis jam 8.30 malam

Hanya di RAUDHAH SHURAKAH

Yakinlah, taman santai ini pasti memberikan ketenangan hati buat jiwa-jiwa yang dahagakan perkongsian dan peringatan….

Kerna jiwa seorang muslim itu pasti rindukan peringatan yang baik yang mengingatkannya kepada Allah swt…

Add ID ini: raudhah.shurakah

Nantikan untuk diinvite ke RaudhahShurakah^^!!!


 

空に飛べよう!

Assalamualaikum wbt

Buat adik-adik di Malaysia 🙂

Adakah adik-adik menuntut di  AAJ, JAD, IBT atau KTJ ???

dan akan fly ke Jepun pada Mac/April 2011 ini ?

 

Kami ada sesuatu yang istimewa buat adik-adik tau..

Berdebar menanti keputusan dapat dai?

Tak tahu apa persiapan sebelum fly ?? 困っていますね。。

Makan … minum kat sini. Macammana ye??

Baju sejuk? 教科書??

Jumpa di 空に飛べよう~!


Plus, ada senpai-senpai dari Jepun turun padang tau!!!

Bestnya..! *wink*

Jumpa di sana 🙂

Charity Bazaar — bukan sekadar bazaar

bismillahi arrahman arrahim…
.
.

Adakah anda…

1) merindui suasana seakan pasar malam di bumi sakura?

2) mengidam pelbagai jenis makanan halal di bumi sakura?

3) selain makanan Malaysia, pernah merasai kelazatan makanan
dari Timur Tengah, Indonesia, China, Pakistan, Turki, Bangladesh, dll?

(juga Malaysia bumi tercinta..)                =)

.

.


Adakah anda juga…

 

1) mencari buku2 islamik?

2) mencari barangan2 halal?

3) mencari pakaian2 muslimah?

.

.

 

gembirakah anda jika…

1) berpeluang menyertai Tokyo Camii Tour?

—->(トルコ様式の美しい建物をガイドとともに巡ります)

2) berpeluang mendengar bacaan ayat Al-Quran daripada kanak2?

.

.

Tahukah anda tentang kepelbagaian kebudayaan islam

dari pelbagai negara seperti…

 

1) Turkish Marbling?

2) pakaian2 etnik dari kawasan seperti Timur Tengah?

(nota: boleh cuba try test pakai …)

3) Henna?
—>(手に美しいアート)

.

.

 

(=

=)

 

NAH!!!


segala di atas, ada di sini.

 

-Charity Bazaar-

-Fundraiser for the local Muslim families facing financial difficulties-

tarikh : 5 Disember 2010 (Ahad)

waktu : 10:00~16:00

tempat : Tokyo Camii (東京ジャーミイ)


[juga dikenali sebagai –> Masjid Yoyogi]

=)

(=

 

[klik untuk pembesaran imej]

[juga klik untuk pembesaran imej]

***perincian tempat***

[klik imej di atas untuk peta—bawah kanan imej]

 

東京都渋谷区大山町1-19

営団地下鉄千代田線

小田急線

代々木-上原駅

徒歩 4 分

iaitu…

1-19 Oyama-cho Shibuya-ku, Tokyo
Chiyoda line & Odakyu line
Yoyogi-uehara station
4min berjalan kaki

***

maklumat lanjut, klik sini-> charity bazaar

pertanyaan lanjut, tanya sini -> tmn-2004@mail.goo.ne.jp      (in english)

***

memo…

—> juga dijual makanan Malaysia. waaaaaaaaaaaaaahhhh…  ~~~~~

—> ajak kawan2 yuuukkk… saudara seislam, kenalan non-muslim, sesiapa sahaja…

***

notakaki : terus meluru menuju yang Satu

notakakilagi : takkan merugi mencari Ilahi

Semarak Ramadhan Kantou 2010

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh…

Apa khabar semua..? Moga sihat ruhi dan jasadiy kita semua..

Seronok bukan dapat ber”shopping” di Jualan Mega Sale Ramadhan ?

Subhanallah… 🙂

InsyaAllah, dikesempatan ini.. kami ingin mengajak anda

” Saya ke? “

Ya, untuk kamu yang sedang membaca …

Kami menjemput anda untuk bersama-sama kami menghidupkan ramadhan tahun ini untuk ke


SEMARAK RAMADHAN (関東)


bila?

14hb Ogos 2010

di?

Masjid Asakusa

Tentatifnya adalah seperti berikut;

10:00 : Ketibaan
11:00 : Kata-kata aluan
12:00 : Solat Zohor
12:30 : IDEA (Istimewa sempena Ramadhan)
15:30 : Solat Asar
16:00 : Kuiz Bersama Al-Quran
18:00 : Tilawah Circle
18:50 : Iftar ringan
19:15 : Solat Maghrib +
Makan
20:30 : Solat Isyak + Terawih
-Bersurai-


Untuk akses, boleh rujuk cara-cara di bawah ini;

  • Subway Asakusa Station ( Ginza Line ) atau Tobu Asakusa Station.
  • Bus 東42甲yang menghala ke Minami Senju (南千住行き) <dari perhentian bas Asakusa Matsuya Mae / 浅草松屋前> dekat dari exit Tobu Asakusa Station –> berhenti di Imado / 今戸 (dari perhentian bas Imado, perlu berjalan kaki lebih kurang 10 minit ke Masjid Asakusa )
  • Subway Asakusa Station (Ginza Line) atau Tobu Asakusa Station.
  • Bus 東42 甲 yg mengahala ke Minami Senju (南千住行き) [dari perhentian bas Asakusa Matsuya Mae/浅草松屋前] dekat dari exit Tobu Asakusa Stationà berhenti di Imado/今戸.

Ayuh teman2, kakak2, mari kita sama-sama meluangkan masa untuk sama-sama kita rebut ganjaran di bulan ramadhan al-mubarak ini.

Moga tiap langkah kita menuju ke destinasi ini mendekatkan kita denganNya..

Tidak sabar mahu berjumpa anda di taman syurga !

K . I . L . A . T

Kehangatannya mula terasa!

Perhimpunan terbesar yang bakal mengumpulkan pelajar seluruh

JEPUN

KOREA

CHINA

hanya di

KURSUS INTENSIF LINGKARAN ASIA TIMUR

(KILAT)


“…from ZERO to HERO

bila ianya menggugah hati dan naluri anda!

kenali teman2 selingkaran kita di asia timur

rasai kehangatan persaudaraan sesama kita…

dan bersama kita menggegar dunia!

kerana kita adalah WIRA SEBENAR! … “

untuk maklumat lanjut…klik disini ...

jumpa disana!

ありがとうございます

감사합니다

謝謝